Cautare

miercuri, 2 aprilie 2014

Flori si iar... flori!Ador vara! Fiecare anotimp imi place, dar vara e de vis, ne ofera caldura naturala, fructe si legume proaspete, vacante, verdeta, flori... si mii de miresme. 
Florile sunt speciale pentru fiecare femeie, avand in vedere ca sunt prezente in cele mai importante zile ale vietii nostre: nastere, botez, nunta, aniversari etc... Mie imi plac toate florile, mai ales daca au parfum. Ei bine, am totusi un top :) Pe primul loc se afla bujorii ( florile copilariei, bunica ii avea peste tot), delicati, cu un miros imbatator, colorati. Apoi, in propriul top, se afla castigatoare: zambilele... pentru ca au un miros divin. Imi mai plac: trandafirii (clasici, colorati, nunta :) ), lalelele (Pitestiul e plin) si, nu in ultimul rand, liliacul. 
Recunosc, in general imi plac florile de primavara, pentru mirosul lor minunat, dar anotimpul imi place cand temperaturile nu scad sub 20 grade C :) 
M-am gandit sa scriu despre flori, inspirata fiind de poza de mai sus. Mi-am adus aminte de bujorii bunicii din fata casei, printre ei, avand si trandafiri catifelati (cum ii numea ea), grena inchis. 
Partea cea mai dificila pentru mine e sa ingrijesc florile de apartament. Stiu, nu e mare inginerie, dar uit sa le ud, sa le schimb ghivecele, sa le sterg frunzele... Chiar si asa, am doua plante foarte rezistente: o aloe de la mama si o orhidee roz primita de la cumnata mea. Sunt rezistente pentru ca nu trebuie udate des, deci un castig mare pentru mintea mea :D. In trecere am mai avut cateva, dar finalul nu a fost prea fericit pentru ele. 
In concluzie, imi plac mai mult florile de gradina pentru ca sunt in natura, nu trebuie sa le sterg frunzele si mai ploua din cand in cand :)... dar mai intai imi trebuie gradina. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu